Jeg var forleden til et foredrag, hvor foredragsholderen startede sit oplæg med at spørge: “Hvor mange trekanter er der her?”

Tegning med trekanter

Deltagerne havde mange forskellige bud: 0, 2, 4, 5, 6 – ja helt op til 11 trekanter kunne en enkelt deltager se på tegningen. Foredragsholderen svarede:
”Det kommer an på, hvad vi definerer som en trekant. Er en trekant en figur, hvor alle linjer er forbundne, så er der jo reelt ingen trekanter på billedet. Hvis ikke, så er der mange …”

Hvad er en god tekst?
Lad os følge logikken i denne lille øvelse og spørge: Hvad er en god tekst? Det kommer  jo an på, hvilke elementer vi definerer, der indgår i en god tekst.
Der findes (objektive) kommunikationsfaglige principper for en god tekst. Men man kan jo også i virksomheden sætte mål for, hvilke elementer der kendetegner den gode tekst.

Den gode dagsordentekst
Når jeg underviser i bedre dagsordener i kommuner, så anbefaler jeg, at der på forhånd er enighed om, hvordan en god dagsordenstekst ser ud. Så slipper vi for debatten, der altid starter med: “Det kommer an på…” Det er langt mere effektivt, når alle kender rammerne og arbejder samme vej. Altså, skal den gode dagsordentekst have en indholdsbeskrivende overskrift, have en lix på under 50 eller fylde max to sider?
Gør det klart og tydeligt, hvilke mål og krav der stilles til de skrivende medarbejdere.

Hvad er en god tekst hos jer?

Læs mere på min hjemmeside om bedre dagsordener eller ring og hør nærmere: 81 71 00 17