Skriv bedre politiske dagsordener

Kurset i bedre politiske dagsordener er et formidlingskursus, hvor du lærer at skrive tekster til politiske dagsordener, der enkelt og præcist formidler dine budskaber – uden du behøver at gå på kompromis med det faglige indhold. Vi dykker ned i den særlige genre som politiske dagsordener er, og vi ser på, hvordan du som embedsmand og fagperson kan skabe bedre oplyste politiske dagsordener, der giver plads til gode politiske drøftelser og beslutninger.

Hvad er på programmet på kurset om politiske dagsordener?

Kurset i bedre politiske dagsordener giver dig redskaber og metoder til at omsætte og formidle dit fagområde til korte og præcise beslutningsoplæg med klar argumentation. I løbet af kurset gennemgår jeg kravene til den gode politiske dagsorden, og du lærer blandt andet at:

  • vinkle dit stof, så kun det vigtigste kommer med
  • skære dit budskab til, så indholdet står lysende klart for modtagerne
  • omsætte fagsprog til klar kommunikation
  • få styr på de vigtigste elementer i argumentationsteknik
  • arbejde med alternative indstillinger og flere politiske handlemuligheder
  • lave en effektiv kvalitetskontrol på dine og andres tekster.

Kurset i bedre politiske dagsordener veksler mellem oplæg og øvelser, og kræver at du deltager aktivt.

Hvad får du med hjem fra kurset i bedre politiske dagsordener?

Du får enkle, konkrete og effektive redskaber til at skrive en god tekst til en politisk dagsorden. Du går hjem med ny viden og nye kompetencer, som gør det lettere for dig at skrive og strukturere en god politisk dagsorden i fremtiden. Du får desuden udleveret min bog “Skriv bedre nu”, som er en del af kursusmaterialet.

Du får feedback på din egen politiske dagsorden

Inden kurset skal du sende, et eksempel på en af de politiske dagsordener du har skrevet, til mig. Jeg bruger teksterne til at målrette kurset i politiske dagsordener, så det rammer præcis de behov, som du og de øvrige deltagere efterspørger. Eksemplerne indgår desuden som en del af undervisningsmaterialet og giver dig mulighed for at dele erfaringer og få feedback på selve kursusdagen.

Hvem kan deltage i kurset om at skrive bedre dagsordener, og hvad kræves der?

Kurset henvender sig til alle administrative medarbejdere i det offentlige der skriver politiske dagsordener, samt ledere der rådgiver medarbejdere i at skrive politiske dagsordenstekster. Kurset i bedre politiske dagsordener kræver, at du deltager aktivt, og at du er villige til at arbejde med dine egne eksempler på politiske dagsordener, så du opnår den største læring.

Lyder kurset i bedre politiske dagsordener som noget for dig?

Hvis I er flere i din virksomhed, der har brug for et kursus i at skrive bedre politiske dagsordener, så kommer jeg gerne til jer. Jeg tilpasser altid mine kurser til den enkelte organisation. Ring på 81 71 00 17, og hør nærmere.

Kursus i bedre politiske dagsordener

Share This