Tilmeld dig kurset “Skriv skarpt –
Bedre politiske dagsordener”

På dette endagskursus lærer jeg dig at skrive tekster, der enkelt og præcist formidler dine budskaber – uden du behøver at gå på kompromis med det faglige indhold. Vi dykker ned i den særlige genre, som politiske dagsordener er. Vi ser på, hvordan du som fagperson kan skabe bedre oplyste politiske dagsordener, der giver plads til gode politiske drøftelser og beslutninger.

Hvad skal vi arbejde med?

Det handler om at formidle faglighed enkelt og klart – samtidig med at der skabes et politisk råderum. Det kan du lære på dette kursus!

Politiske dagsordener er ofte indviklede og fagligt tunge. Teksterne er for lange og skrevet i et svært og indforstået fagsprog. Det er et demokratisk problem! Politiske dagsordener skal være enkle og til at forstå – både for de folkevalgte og for borgerne. Det kræver dygtige skribenter, der kan skrive kortfattede sagsfremstillinger i et brugervenligt og aktivt sprog.

Hvem kan deltage, og hvad kræves der?

Kurset henvender sig til alle administrative medarbejdere i det offentlige, der skriver politiske sagsfremstillinger, og ledere, der rådgiver medarbejdere i at producere dagsordener.

Kurset kræver aktiv deltagelse, og at deltagerne er villige til at arbejde med egne eksempler for at opnå den største læring.

Hvad er på programmet?

Kurset giver dig redskaber og metoder til at omsætte og formidle dit fagområde til korte og præcise beslutningsoplæg. Du lærer blandt andet at:

  • vinkle dit stof, så kun det vigtigste kommer med
  • skære dit budskab til, så indholdet står klart for modtagerne
  • omsætte fagsprog til klar kommunikation
  • få styr på de vigtigste elementer i argumentationsteknik
  • arbejde med alternative indstillinger og flere politiske handlemuligheder
  • lave en effektiv kvalitetskontrol på dine og andres tekster.

Kurset veksler mellem oplæg og øvelser, som kræver aktiv deltagelse af dig. Undervisningen foregår på små hold og er komprimeret og fyldt med relevante eksempler og øvelser fra deltagernes egne tekster.

Hvad får du med hjem?

Du får enkle, konkrete og effektive redskaber til at skrive og strukturere en god sagsfremstilling, som du kan implementere i det daglige arbejde med det samme. Du går hjem med ny viden og nye kompetencer, som gør det lettere for dig at skrive og strukturere en god politisk sagsfremstilling i fremtiden.

Du får feedback på din egen tekst!

Inden kurset skal du sende minimum en tekst til mig. Jeg bruger teksterne fra deltagerne til at målrette kurset, så jeg sikrer mig, at kurset rammer præcis det behov, som deltagerne måtte have. Desuden vil teksterne indgå som en del af undervisningsmaterialet og give mulighed for, at deltagerne også kan dele erfaringer og få feedback.

Hvornår er næste kursus?

Dato Sted Tid
Torsdag d. 23. september 2021 København 9.00 – 16.00
Onsdag d. 27. oktober 2021 Odense 9.00 – 16.00
Tirsdag d. 23. november 2021 Vejle 9.00 – 16.00

Pris ekskl. moms: Kr. 4.500 kr.
Prisen er inkl. forplejning.
Prisen er inkl. sparring på din tekst, som du sender til mig senest en uge inden kurset.
Betaling en uge før kursusstart.

Du kan roligt tilmelde dig

Du får refunderet beløbet 100%, hvis du afmelder dig senest 14 dage inden kursusstart, eller hvis jeg flytter eller aflyser kurset grundet corona.

Læs mere og tilmeld dig her

Jeg kan også komme til dig!

Hvis I er flere i din virksomhed, der har brug for dette kursus, så kommer jeg gerne til jer. Jeg tilpasser altid mine kurser til den enkelte organisation. Ring på 81 71 00 17 og hør nærmere. 

Kursets underviser


Marianne Bolvig er uddannet cand.mag. i moderne kulturformidling og faglig formidling og er en erfaren underviser og rådgiver inden for offentligt sprog og kommunikation. Hun er leverandør til 21 danske kommuner, Kommunernes Landsforening (KL) og Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK). Læs mere her.

Du kan også følge hendes blog om bedre dagsordener her.

Skrivetips og blogindlæg