Kro, kirke og kursus i Slangerup …

Slangerup Kro og kirke

Udsigten fra dagens kursuslokale. En helt almindelig dag på job. Og så alligevel ikke.

Jeg skal i det næste halve år undervise i Frederikssund Kommune. Specialkonsulenter og chefer skal have input til, hvordan de skriver endnu bedre politiske dagsordener. En skøn opgave, som jeg glæder mig til.

Men der er en særlig krølle ved denne opgave. Undervisningen foregår i Slangerup. På det gamle rådhus, der ligger lige overfor kroen. 

Og lige den kro har en særlig plads i min hjerte. Jeg er nemlig vokset op her. Jeg har siddet og kigget misundeligt ud af vinduet (lige over 1902-tallet), når min bror gik over Kongensgade, forbi rådhuset og ind i skolegården på Slangerup Skole, før jeg selv kom i skole. Jeg har krydset gaden (selvom jeg ikke måtte) for at løbe på rulleskøjter på parkeringspladsen foran rådhuset. Jeg har købt slik hos naboen, der engang var bager. Og jeg har været til utallige globryllupper og -begravelser i kirken, der ligger klods op ad kroen.

Nu er bageren erstattet af en ejendomsmægler og kroens smørrebrød er skiftet ud med sushi og Bangkok thai-buffet. Men rådhuset ligger her stadig. Det huser Frederikssund Kommunes miljø, teknik, trafik og fysisk planlægning. Og et dejligt kursuslokale.

Og asfalten foran rådhuset ser stadig meget rulleskøjte-indbydende ud! 🙂

Slangerups gamle Rådhus, nu administrationslokaler for Frederikssund  Kommune