Du skal læse og skrive i din ferie!

FerieOm lidt synker du ned i den dybe (mentale) liggestol. Det er sommerferie. Tiltrængt og velfortjent. Alligevel vil jeg sende dig på ferie med en opgave. Bare en lille hyggelig én: Du skal læse og skrive i din ferie.

Du skal læse “Om at skrive”

If you want to be a writer, you must do two things above all others: read a lot and write a lot. (Stephen King).

Du opfatter måske ikke dig selv som forfatter, men ikke desto mindre lever du af at skrive. Og af at skrive godt. Stephen King har skrevet en fantastisk bog, som jeg helt klart vil anbefale dig at læse. I bogen “Om at skrive” deler King med rund hånd memoirer og gode skriveråd. Den er underholdende og inspirerende. Og naturligvis velskrevet.

Du kan også tømme biblioteket og læse skønlitteratur. For en god roman udfordrer dine hjernemuskler.

Du skal skrive postkort

Selvom du holder ferie, er der ingen grund til at holde skrivepause. Du skal skrive postkort i din ferie og sende dem til venner og familie. Fra Himmalay, Himmelbjerget eller Hillerød. På bagsiden af et postkort kan der stå ca. 80-100 ord. Det betyder, at du skal fatte dig i korthed. Hvis du til daglig skriver politiske dagsordener, notater og breve, hvor der ikke er noget pladskrav, så er postkortskrivning en god udfordring. Det kræver nemlig sin mand/kvinde, at give modtageren et indblik i, hvordan du oplever, smager og føler din ferie. På blot 80-100 ord! Men når det lykkes, er det noget vi lægger mærke til. Og sætter op på køleskabet.
Læs hvordan du skriver kort og godt. 

Jeg ønsker dig en rigtig god ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrivetips og blogindlæg