Jeg har snydt dig!

Damen med sommerhatten, der ligger og driver den af med en bog på en strand, er en drøm. Min drøm. I virkeligheden ser min ferie slet ikke sådan ud. Jeg har snydt dig!

Jeg skriver ofte et blogindlæg lige før en ferie, hvor jeg anbefaler et par fagbøger. Se fx min påskehilsen her. Et blogindlæg skal også have et godt blikfang. Jeg synes selv, at jeg har fundet et billede, der signalerer sommerstemning med sandstrand, læseoplevelser og oceaner af tid. Men det er alt sammen snyd. Derfor får du ikke en sommerhilsen med fagbøger, du bør læse i din ferie. Men du får en forklaring …

Stranden er fuld af sten

Først og fremmest er sandet på stranden ved vores sommerhus slet ikke så hvidt. Der er faktisk også mange sten. Ikke rart at ligge der på ryggen og læse, hvilket jeg også er alt for rastløs til. Jeg elsker at bade, men vil hellere sidde i en god stol på terrassen og læse efter svømmeturen. Kedeligt, men sandt.

Ingen faglitteratur til mig

Jeg medbringer altid 3-4 fagbøger, når jeg holder ferie, men får dem sjældent læst. I starten af ferien siger jeg til mig selv, at jeg vil læse dem senere. På et tidspunkt ”forsvinder” de i bunden af min taske, og de dukker først op, når jeg skal hjem igen. Så de fagbøger, jeg plejer at anbefale som sommerlæsning, dem læser jeg ikke selv i ferien!

Oceaner af tid findes ikke

Sommerferien er da lang. Men aldrig så lang, at jeg får tid til at lægge puslespil, rydde op i mine digitale billeder eller fjerne ukrudt mellem stenene i indkørslen. Faktisk når jeg aldrig alle de projekter, jeg tror, jeg kan nå i løbet af sommerferien. Oceanet tørrer ind, og pludselig er sommeren fordampet.

Men den læsende dame med sommerhatten lader jeg stå. Hun ligner min drøm om den kommende ferie. Og jeg glæder mig. Men jeg får sikkert heller ikke ryddet op i mine billeder i år …

Jeg ønsker dig en rigtig god sommer. 🙂

Jeg anbefaler alligevel …

Blev du skuffet? Savnede du alligevel et par idéer til din sommerferielæsning? Så vil jeg gerne dele min læseliste med dig. Jeg skal læse:

Senseis mappe af Hiromi Kawakami
Hvorfor: Fordi jeg har fået den anbefalet og har japansk litteratur til gode (nej, jeg har ikke læst Murakami).
Hvad er det: En fortryllende smuk, japansk roman, en kærlighedshistorie, stille og intens.
Hvem er forfatteren: Kawakami er blandt Japans mest betydningsfulde nulevende forfattere.

Jeg tog ned til bror af Karin Smirnoff
Hvorfor: Fordi jeg elsker nordiske romaner om dysfunktionelle familier.
Hvad er det: En barsk og voldsom roman om en sær familie i Nordsverige, fortalt med ømhed og humor.
Hvem er forfatteren: Smirnoff er debutant, dette er første bind i en trilogi.

Hvor lyset er af Malene Ravn
Hvorfor: Fordi jeg er vild med miljøet og tiden omkring hovedpersonen, den modernistiske kunstner Carl Fischer (1892-1962).
Hvad er det: En slægtsroman, der kredser om det københavnske kunstnermiljø i midten af 1900-tallet.
Hvem er forfatteren: Ravn fik sit store gennembrud med slægtsromanen I dine øjne i 2016.

2 svar til “Jeg har snydt dig!”

 1. Lisbet van de Louw siger:

  Hej Marianne
  Tak for ærligheden. Helt genkendeligt billede af alt det, jeg også tror, at jeg kan nå – men aldrig når…
  Min idé er at hver dag skal nydes med lige det, som jeg/vi har lyst til alt efter vejr og vind:-)
  Rigtig god sommer, bh Lisbet (LTK)

 2. Marianne Bolvig siger:

  Kære Lisbeth
  Håber du når det vigtigste: at slappe af og læse et par gode bøger. Rigtig god ferie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrivetips og blogindlæg