Kig op, smil, og sprit af!

I disse dage forsøger jeg at tilpasse mig en ny hverdag. Jeg plejer at komme rundt og undervise i forskellige kommuner, og jeg møder mange mennesker hver uge. Ugen før Danmark gik i coranaberedskab, var jeg fx ude i tre forskellige kommuner og trykkede måske 100 hænder. Gisp, tænker jeg nu.

Mine kunder tænker ikke på kompetenceudvikling lige nu. De har travlt med at passe på deres borgere. Og jeg er vildt imponeret over, hvor effektivt det kommunale system fungerer. Jeg er helt tryg men ved også, at de ansatte i kommunerne er optaget af en hektisk og helt unormal hverdag. Og sådan vil det formentlig være i lang tid.

Vi ved ikke, hvor og hvornår krisen ender. Men bagefter vil vi alle stå et andet sted. Det er jeg helt sikker på. Forandringen og tilpasningen til noget andet starter nu.

Så udover overdreven håndvask og rengøring på hjemmekontoret, er jeg i gang med at udvikle onlinekurser og onlinerådgivning. Jeg læser alle de fagbøger, som jeg ikke fik læst i efteråret. Jeg holder onlinekaffemøder med kloge kollegaer og konkurrenter. Jeg skriver blogindlæg, og om lidt vil jeg lytte til alle de podcast, jeg aldrig fik tid til at lytte til.

Lad mig slutte med et citat, som jeg har lånt fra en klog, kommunal kollega:
“Pas på hinanden, og husk, at der er så meget, der faktisk fungerer og er lykkedes under fuldstændig sindssyge omstændigheder. Kig op, smil, og sprit af”.

Under mit skrivebord ligger to meget tilfredse kontorhunde. Vi er nu to fuldtidsvoksne i husstanden døgnet rundt. Ikke dårligt set fra et hundeperspektiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrivetips og blogindlæg