Onlinekurser med dynamik og nærvær

Coronasituationen har igen sat fysiske kurser på pause. I Region Syddanmark har de længe trippet for at sætte en opgave i gang. Vi har oprindeligt planlagt forløbet “Skriv bedre sagsfremstillinger” som fysiske kurser, men nu har vi rystet indholdet om til onlinekurser. Derfor havde jeg forleden premiere på mit “store” onlinekursus.

Fra korte kurser til heldagskurser
Jeg har længe undervist i 2-3 timers seancer, men en hel dag bag skærmen, går det? Jeg har været lidt skeptisk. Som I måske kan se på billedet, så gik det godt. Deltagerne hang på hele dagen (ingen faldt fra undervejs), de var aktive i chat, konkurrence og grupperefleksion – og de gav supergode tilbagemeldinger. Så nu er min skepsis forvandlet til begejstring.

Derfor gik det godt
Jeg lærte to vigtige ting, da jeg var i Vejle:
1) Jeg var ikke var alene bag skærmen. Jeg underviste nemlig sammen med dygtige . Det skabte en dynamik mellem formel undervisning (mig) og lokal forankring (Claus Bjørn).
2). Jeg befandt mig (geografisk) tæt på deltagerne. Undervisningen foregik i Regionshuset i Vejle, hvor alle kursisterne normalt har deres daglige gang. Nu sad de hjemme, mens jeg var i et undervisningslokale på deres arbejdsplads. Det skabte en form for nærvær, der ellers er svær at etablere i onlinekurser.

 

Vi var glade og lettede efter en hel dag bag skærmen, 9. december 2020