Alt hvad du ved, skal du dele med andre …

Netværk

Der er nogen derude, der gerne vil møde dig og måske udvide deres netværk.

Det, der virkelig rykker og udvikler mig, er et konkret, fysisk netværk, hvor en fast gruppe – i mit tilfælde ledere – mødes med jævne mellemrum i nogle formaliserede rammer. Ansigt til ansigt, hvor man har mulighed for at skabe relation og udvikling. Men hvordan får man et netværk? Det kan du læse mere om her. Dette er andet indlæg i en lille serie om netværk, du kan læse det første her.

Vær nysgerrig

Er du på jagt efter et godt netværk, så skal du først og fremmest være indstillet på at investere noget. Du skal give dig selv tid til at være nysgerrig og åben. Du skal have lyst til at lære nye mennesker at kende og finde ud af, hvem de er, og hvad de kan. Du skal med andre ord give andre mennesker opmærksomhed og taletid.

Vær gavmild

Men netværk handler også om at dele, om at være gavmild. I et stærkt netværk er man ikke så nøjeregnende med, om man giver eller får. Her er det vigtigt, at man kan hjælpe hinanden. Min store inspirationskilde, tidligere organisationsdirektør, Mona Egebjerg, havde følgende opskrift: ”Alt hvad vi ved, deler vi med andre. Så vil de også hjælpe os, hvis vi får brug for det”.

Vær opsøgende

Har du ikke et netværk, så skal du være ekstra nysgerrig og på udkig efter nye relationer. De findes overalt: når du er på konference, til middag med vennerne, på uddannelse eller til forældemøde i dit barns skole. Måske møder du nogen, som du kan få en god relation til eller måske endda starte et formelt netværk med. Eller måske kender de et netværk, der lige mangler dig. Men det kræver naturligvis, at du er modig og fx tør tage kontakt til folk, du ikke kender.

Jeg øver mig …

Lige præcis den opsøgende, smalltalkende disciplin har taget mig flere år at lære. Og jeg er stadig ikke den, der elsker at mingle til receptioner, blandt mennesker jeg ikke kender. Men jeg øver mig. For jeg ved, at der findes folk derude som mig, der rigtig gerne vil skabe nye relationer og måske udvide deres netværk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrivetips og blogindlæg