Nu må du ikke blive forskrækket!

Badebro

Det kan være længe siden, at du har hørt nyt fra mig … Det beklager jeg!

Du har på et tidspunkt bedt om at få skrivetips og blogindlæg fra mig. Men min hjemmeside har drillet mig. Den har ikke sendt en mail til dig, når jeg har skrevet nye indlæg.

Men nu har jeg fundet en løsning på problemet. Derfor ser mailen lidt anderledes ud, men indholdet er det samme.

Og så en lille feriehilsen:

Brug din sommerferie langsomt

I sommerferien kan du komme helt tæt på. Tæt på dig selv, dine børn, din kæreste og alle de andre, som måske har savnet dig i den seneste tid. Fordi du har haft travlt på dit arbejde. Derfor skal du være langsom i din sommerferie.

Det starter med, at du slukker telefonen! Gisp, tænker du?

Og gisp, tænker jeg. For jeg elsker min telefon. Jeg læser mails, ser opdateringer på sociale medier, tager billeder, tjekker vejret og hundrede andre ting …

Og jeg gør det tit. Alt for tit.

I sommerferien skal jeg skrue ned for telefonen. Min telefon er en tidsrøver, og den ødelægger det nære, intense møde mellem mennesker. Og det savner jeg. Mere nærvær med mine nærmeste. Bedre tid til at læse, bedre tid til at tænke og skrive.

Og jeg glæder mig!

Sammenhæng og langsomhed

Jeg er ikke alene. Måske er det et mediestunt, måske er det helt ærligt. Men forleden trådte Søren Pind ud af Facebooks lune fællesskab med følgende salut:

”Jeg læser færre bøger. Jeg skriver færre egentligt sammenhænge blogs og indlæg. Og det denne tid har brug for er sammenhængende ting og langsomhed, ikke fragmentering og hast.”

Læs mere i Berlingske Tidende, der skrev denne artikel.

Nærvær med de mindste

Måske er jeg gammeldags og sentimental, men denne pædagog skrev et indlæg, der gik lige i mit hjerte. Hun skriver blandt andet:

”Sluk nu telefonerne forældre og se i stedet på jeres børn. I opdager slet ikke gensynsglæden, nærværet eller stoltheden i en perleplade hos jeres børn, når I har snuden nede i telefonen.”

Læs hele indlægget her – og sluk så for din telefon, for pokker!

Rigtig god sommer, håber den går laaaaaaaaaangsomt!

sommerlæsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skrivetips og blogindlæg